Website Care & Protection Plan

“Quality is not an act it is a habit” – Aristoteles

De website van uw bedrijf vertegenwoordigt een flinke investering in tijd en geld. De reputatie van uw bedrijf vertegenwoordigt ongetwijfeld een nog veel groter bedrag. Toch zien veel mensen een goede bescherming van die investering over het hoofd. Het Website Care & Protection Plan biedt uw website de bescherming en performance die hij verdient en maakt dat u rustig kunt gaan slapen, terwijl uw website 24/7 z’n werk blijft doen.

Pijnlijke affaires

In 2012 hebben hackers er een aantal pijnlijke affaires veroorzaakt door grote websites aan te vallen. Zo beschadigden hackers in augustus 2012 tot twee keer toe de blogsite van Reuters . Reuters gaf snel de schuld aan het CMS. Maar de overeenstemming tussen de deskundigen was dat het de schuld was van Reuters zelf. Het bedrijf had al een jaar geen updates meer gedaan. De inbraak bij Diginotar, waardoor o.a. het overheidssysteem DigiD onveilig werd, was mogelijk omdat het bedrijf met het CMS dertig updates achterliep. Het fiasco eindigde in het faillisement van Diginotar. Beide drama’s en vele ander en die het nieuws niet in die mate haalden, waren eenvoudig de voorkomen geweest als de bedrijven hun CMS-systemen op tijd hadden voorzien van security patches en updates.

Hosting

Ook al heeft u zelf uw CMS netjes up to date met security patches en updates, dan nog loopt u een risico in een shared hosting omgeving. Want als een andere webmaster niet zo netjes is, kunnen hackers via die website alsnog controle krijgen over de server en via die weg jouw website ook hacken. Daarom is het veel veiliger om uw website in een geïsoleerd account te laten draaien, zodat u geen risico’s loopt waarover u geen controle heeft. Het Website Care & Protection Plan voorziet hierin doordat het erbij horende hoogwaardige hosting account helemaal geïsoleerd van de overige accounts werkt. Feitelijk beschikt u over een drie-in-een-hostingoplossing, omdat de site op drie met elkaar verbonden servers draait: ontwikkel, acceptatie en productie. Deze hosting biedt feitelijk een enterpriseoplossing voor een MKB-prijs.

Backup

Ondanks alle denkbare voorzorgsmaatregelen, kan er altijd toch iets fout gaan. Daarom is het draaien van een geautomatiseerde dagelijkse backup van uw gehele website ook een noodzaak. Bij het Website Care & Protection Plan zit dan ook een dagelijkse backup inbegrepen.

Security Patches en updates

Het up to date houden van een CMS met security patches en updates is nogal arbeidsintensief. Daarom schiet het er nogal eens bij in. Het Website Care & Protection Plan voorziet in het op tijd uitvoeren van security patches en updates. Het resultaat is een veilige website die blijft functioneren met de nieuwste voorzieningen.

Support

Het werken met een website en CMS is voor veel mensen geen dagelijkse kost. Daarom vergeet u vaak hoe iets ook alweer werkte, of weet u soms niet zeker wat u het beste kunt doen. Het Website Care & Protection Plan biedt gratis hulp via telefoon en e-mail, zodat u altijd kunt rekenen op de hulp van de ervaren en klantgerichte professionals van Mediaweb.

Kwaliteitsbewaking

Voor een gewaarborgde continuïteit van uw website maakt Mediaweb gebruik van verschillende omgevingen tezamen met een uitgebreid systeem voor controle en kanalisatie van code en afbeeldingen.

Ticketsysteem

Mediaweb gebruikt voor het aanmelden van onderhouds- en supportvragen een ticketsysteem, zodat we alle supportvragen en gebeurtenissen op tijd en correct kunnen afhandelen en we helder kunnen communiceren.

Versiebeheersysteem

Mediaweb werkt met een versiebeheersysteem. Hierdoor kunnen grotere teams efficiënt en veilig aan dezelfde website werken. Daarbij zorgt het versiebeheersysteem ervoor dat we de code altijd goed controleren voordat we deze doorzetten naar de acceptatieomgeving. Tussen het versiebeheersysteem en alle overige (ontwikkel)omgevingen die Mediaweb hanteert zit een laag die het voor Mediaweb mogelijk maakt om efficiënt en veilig bepaalde versies naar bepaalde omgevingen te ‘pushen’. Wanneer er iets fout gaat, is het daarbij mogelijk om direct terug te draaien naar een stabiele versie (Rollback).

Testen

Inbegrepen in het Website Care & Protection Plan zijn een of meer kritieke testpaden. Dat wil zeggen dat Mediaweb in overleg met de opdrachtgever een of meer klikpaden door de website bepaalt die van kritiek belang zijn voor de onderneming. Bijvoorbeeld het via de homepage en een of eerdere vervolgpagina’s aanvragen van informatie, of het doorlopen van het complete bestelproces in een webwinkel. Mediaweb zal na elke update van het CMS deze kritieke testpaden doorlopen om er zeker van te zijn dat de website nog goed functioneert.

Staging procedure

Mediaweb hanteert een ‘staging procedure’ van 3 fasen. Mediaweb ontwikkelt de website op een ontwikkelserver. Wanneer er onderdelen van de website getest en wel klaar staan voor oplevering, 'pushen' we de gehele website naar de acceptatieomgeving ter controle door de opdrachtgever. Wanneer de opdrachtgever de oplevering accepteert, plaatst Mediaweb deze versie op de live server. De site staat dan ‘live’ voor de buitenwereld. Voor het verzorgen van CMS updates belopen we ongeveer hetzelfde pad. Pas na het toepassen van eventuele updates en/of security patches en een uitgebreide controle op de acceptatieserver zet Mediaweb dit alles door naar de live server. Ook op de live server testen we vervolgens de website alvorens de taak wordt afgerond.

WCP proces info 

Inbegrepen in het Website Care & Protection Plan

  • Hosting van de website in een hoogwaardig geïsoleerd account met een ontwikkel-, acceptatie- en productieserver.
  • Het zo snel mogelijk uitvoeren van security patches.
  • Het uitvoeren van minor updates van het CMS.
  • Telefonische en e-mail hulp.
  • Het voorbereiden van een rollback waar de aard van het werk dit vereist.
  • Het testen van een goede werking van een of meer kritiek(e) testpad(en) na elke update van het CMS.
  • Het verhelpen van eventuele storingen die voortkomen uit door Mediaweb verricht werk.
  • Het in overleg met de opdrachtgever en eerst na schriftelijke (e-mail) toestemming van opdrachtgever op basis van nacalculatie uitvoeren van major updates van het CMS.

“Eric staat mij met raad en daad bij als het om internet gaat. Hij is altijd goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en kan het mij als ‘halve digibeet’ ook nog eens heel goed uitleggen.

Zijn team van Mediaweb heeft een zeer geslaagde restyle gedaan van mijn website. De conversie is enorm gestegen.

Ook heeft Eric me goed geholpen met Google Adwords en bijbehorende landingspagina’s.

Daarnaast helpt hij mij zeer succesvol met de inzet van Linkedin en Twitter voor het genereren van leads”

Meer
Ralf Ramakers
DGA - M&R Belasting Adviseurs

“Bij de realisatie van onze, best complexe, website heb ik Mediaweb ervaren als een uitermate betrokken partner die werkelijk waar maakt wat zij belooft. De eerlijke, open en heldere manier van communiceren werkt uitermate plezierig. En het eindresultaat mag er dan ook zijn!”

Meer
Jack van Velzen
Marketing & PR - Dekker Chrysanten

“Ik moet de complimenten overbrengen van Maxlead over de werkwijze, behulpzaamheid en de perfecte technische achtergrond van onze sites. Zij ervaren de samenwerking als zeer prettig en vooruitstrevend. Inmiddels is het zelfs zo dat Maxlead hun klanten aanbeveelt indien de vraag voor een website bouwer voordoet.”

Meer
Erik Weber
Directeur - Unisol Paneel

Meer weten over de veiligheid van je website? Lees onze blogpost 'Hou je website veilig: 6 nuttige tips'.

Nooit meer handige tips en wetenswaardigheden mislopen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.