Kennis en inspiratie
De 14 contentmarketingtrends van 2020
13 experts geven hun visie op contentmarketing in 2020, resultaat 14 trends en tips voor een up-to-date contentstrategie.
2 0De 11 SEO-trends van 2020
Acht SEO-experts geven hun visie op 11 SEO-trends in 2020, boordevol tips om je concurrentie ook in het nieuwe jaar voor te blijven. Doe er je voordeel mee!
13 0Een Social media strategie. De ideale mix tussen organisch en betaald
Je wilt op de verschillende social media kanalen een uitgedachte strategie hebben om al jouw potentiële klanten omver te kunnen blazen met je product.
0 0De 30 life & brainhacks
Tijd voor meer grip en focus? Stop met scrollen en aan de slag met de 30 life- & brainhacks van ondernemer Youri Lieberton van Loyals.
1 0Expert round-up Google Core-update september
Het is elke keer toch een spannend moment… Als onlinemarketingspecialist met meerdere websites in je portfolio gaat je hart er ongetwijfeld sneller van kloppen: de gevreesde — of juist gevierde — Google Core-updates! Eind september 2019 kondigde Google aan dezelfde dag nog een nieuwe core-update door te voeren.
1 3Vrijheid van meningsuiting: een mening is nog niet genoeg
Sommige mensen zijn de mening toegedaan, dat als ze ergens maar ‘ik vind’ voor zetten, dat wat zij zeggen een mening is geworden en dus alles wat je zegt onder de vrijheid van meningsuiting valt. Klinkt logisch, zou je zeggen. Maar zo werkt het niet. Hoe het wel werkt lees je hier.
0 1Wat kun je doen na de 'June Core update'? Google geeft advies!
Afgelopen juni heeft Google de June Core Update uitgerold. Google vertelt ons echter nooit precies het hoe of wat achter een dergelijke update. Vaak zeggen ze: ‘there is no fix’. Sommige bedrijven merken enorme verschillen na een core update. Ze dalen in de ranking en/of ze zien een daling in het verkeer in Google Analytics. Als je dit merkt, dan wil je dat natuurlijk meteen oplossen. Maar valt dat eigenlijk wel op te lossen?
0 0Portretrecht en privacy: wat betekenen ze voor je content?
Bij recht op content, denken we misschien vooral aan auteursrecht en de vele sommatiebrieven met hoge schadevergoedingen die bij menig bedrijf en blogger op de mat vallen. Maar er is meer. Veel meer. Denk bijvoorbeeld aan portretrecht en privacy. Hoe moeten en mogen we omgaan met het publiceren van namen en portretten? Charlotte Meindersma legt het uit in heldere taal.
0 0Hoe zit het eigenlijk met auteursrecht op content?
We zijn wel dagelijks bezig met allerlei vormen van content. Iedereen. Voor de lol, voor de marketing of omdat we de content zelf verkopen. Dan krijg je automatisch te maken met een aantal rechten en rechtsgebieden. Als je door de bomen het bos niet meer ziet, biedt een bundeltje gekapte bomen uitkomst: het boek #contentrecht. Nu is contentrecht geen officieel rechtsgebied, maar in mijn boek behandel ik tal van rechtsgebieden waarmee je als producent of consument van content te maken kunt krijgen. In een serie van drie artikelen behandel ik de meest voorkomende kwesties waarmee jij te maken kunt krijgen. Dit is deel één en het gaat over het auteursrecht.
1 1Leesbaarheid: zo houd je de aandacht van je lezers vast
Er is 1 onmisbaar element dat de leesbaarheid van je teksten aanzienlijk verbetert. Een relatief eenvoudig principe maar toch vergeten veel schrijvers het tijdens hun schrijfproces. Daardoor verdwalen lezers vaak in een artikel. Dat is jammer, want dan haken ze eerder af en ben je ze kwijt. Dat kun je eenvoudig voorkomen met ‘navigatie’ binnen je teksten.
0 1