Mediaweb | 5 valkuilen die de bouw van jouw merk tegenhouden

Geen zin om te lezen? Luister naar deze blogpost via de player hieronder:

Per jaar zie ik zo’n 50 bedrijven ‘van binnen’ door onze Cut the Crap Marketing Sessies. Daar zetten we gezamenlijk de eerste stappen richting het bouwen van hun merk. Ik vind het één van de leukste dingen om te doen. De diversiteit aan ondernemers en bedrijven die wij mogen helpen is enorm. Dat maakte het nog interessanter toen ik er achter kwam dat als er valkuilen zijn, ze voor bijna iedereen hetzelfde zijn. WHAT!? Reden genoeg om ze te benoemen.

1. Er voor iedereen willen zijn

merkbouw valkuil 1 er voor iedereen willen zijn

Deze deel ik vaak & graag. Niemand is er voor iedereen. Maar dan ook echt niemand. Geen enkel mens en geen enkel merk. Hoe sneller je hier overheen komt, hoe beter.

Over it? Dan kun je beginnen met authentiek aan jouw merk te bouwen, zonder je steeds aan te hoeven passen. Wij gebruiken hier de kernwaarden voor. Deze waarden geven aan waar jouw merk voor staat. Door dit actief te delen, trek je klanten aan die dezelfde waarden delen. Deze klanten passen perfect bij jou! Het helpt ook nog eens bij het maken van keuzes. Roy E. Disney zegt het mooi:

"It’s not hard to make decisions when you know what your values are. "

2. Stil zijn

Voor mij is deze heerlijk. Ik kan van nature slecht mijn mond houden en dan praat ik ook nog vrij hard. Op school vervelend, voor het bouwen van een merk heerlijk. Maar vergis je niet, je hoeft echt niet te schreeuwen. Doe het vooral op jouw manier. Fluister, typ, start een podcast, vlog of blog, maar laat van je horen. Pak je waarden en vertaal ze naar content die bij jou past.

Topteksten in jouw eigen tone of voice?
Probeer CopyRobin gratis

3. Naar anderen kijken

merkenbouw valkuilen naar anderen kijken

Een merk bouwen is intensief werk. Het vraagt al jouw focus, tijd en energie. Dat betekent dat je geen tijd hebt om constant naar anderen te kijken. Gelukkig geloof ik hier voor een merk bouwen ook helemaal niet in. Kijk naar jezelf en naar de mensen in jouw organisatie en bouw daar jouw unieke merk op. Daarnaast nodigt kijken naar anderen kopieergedrag uit. Terwijl juist de merken die het helemaal anders doen, winnen.

4. Afwisselen

Niets is zo schadelijk voor een merk (in opbouw) als mixed signals. 'Branding' is niets anders dan het tot in den treure herhalen van jouw boodschap. Jouw logo, jouw brandstory, jouw look & feel. Mensen houden niet alleen van andere mensen in hokjes stoppen, ook merken willen ze graag een plekje geven. Maak ze dat zo makkelijk mogelijk en stick with it

5. Angst

Angst om keiharde keuzes te maken. Angst om een doelgroep te verliezen. Angst om niet genoeg omzet te maken. Angst, angst, angst. Angst die vaak direct gebonden is aan geld. Begrijpelijk, maar niet handig. En als je niet uitkijkt kost het je zelfs geld. Want als jij niet durft te veranderen of niet durft te kiezen kun je zomaar mooie dingen mislopen.

Samen keihard bouwen aan jouw merk? 
Doe het met Loyals

Deze post delen?

e book online marketing checklist 2018

Meer inspiratie?

Wekelijks een e-mail notificatie ontvangen als onze nieuwste blog live staat?
Ja graag! →

1 reacties op “

  1. Frans 30 aug. 2018 14:21 (3 jaren geleden)

    Eens met de punten die je noemt. "er voor iedereen willen zijn" was ook mijn valkuil, ik heb zelf een aantal personas opgesteld en hier mijn bedrijf op gefocust. Dit heeft mij erg geholpen.

Reageren niet meer mogelijk.