Mediaweb | De coronatijd doorkomen als online marketeer

Foto: Allie Smith (Unsplash)

Iedereen wordt in deze tijd geraakt. Thuis werken is voor het ene beroep lastiger dan de ander, maar als online marketeer kunnen de meeste werkzaamheden gewoon thuis uitgevoerd worden. Wel fijn dus, dat je al je werkzaamheden gewoon door kan zetten in deze lastige tijd. Wat zijn dan toch dingen waar je op moet letten, en hoe doe je dit zo efficiënt mogelijk?

Online werken

De werkzaamheden van een online marketeer vinden, logischerwijs, vooral plaats op het internet. Wat houdt dit voornamelijk in? Als online marketeer ben je bezig met het uitvoeren van verschillende technieken en marketingconcepten. Denk bijvoorbeeld aan SEO – het verkrijgen van hogere posities in de zoekresultaten van Google. Hier zijn verschillende technieken voor, maar allemaal is het uit te voeren vanaf je laptop of computer.

De werkzaamheden van een online marketeer vinden, logischerwijs, vooral plaats op het internet.

Natuurlijk is het belangrijk om, wanneer er wordt gewerkt voor een klant, goed te kijken naar de resultaten die de werkzaamheden opleveren. Zo weet je of het de goede kant op gaat en of er eventuele andere strategieën aan de pas moeten komen. Dit doe je vooral zelf met verschillende tools, maar ook kan het hiervoor belangrijk zijn om het gesprek aan te gaan met de klant in kwestie. Waar je dit voorheen nog in het echt met een afspraak op kantoor deed, gaat dit nu wat anders. Je moet bijvoorbeeld een telefonische afspraak maken, of gaat het gesprek aan via Skype of een ander online platform. Niet iedereen is hier fan van en doet het liever in het echt, maar het werkt wel en is in een situatie als deze toch de beste oplossing.

Efficiënt communiceren

Goede communicatie is voor elke online marketeer onmisbaar. Waarschijnlijk werk je al in een CMS systeem waarin je van elkaar kan zien waar je mee bezig bent en wat er moet gebeuren. Ga hier juist in deze tijd extra goed mee om en zet voor elk ding duidelijk neer wat je gedaan hebt en wat je gaat doen. Eerder was het makkelijk om op kantoor nog even naar elkaar toe te lopen en duidelijkheid te vragen of om snel iets door te geven. Nu gaat dat niet zo makkelijk en snel meer, en moet alles via een mail of chatbericht. Je wil ook niet voor elk klein ding een bericht sturen. Wees duidelijk en volledig om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Eerder was het makkelijk om op kantoor nog even naar elkaar toe te lopen.

Doorgaans is het raadzaam om vaker dan normaal met het gehele team te vergaderen. Waar je dit eerder alleen aan het begin van de maand deed, is het misschien een idee om het elke week of elke twee weken te doen. Kan iedereen nog goed aan het werk, gaat alles volgens plan en zijn er dingen waarbij iemand hulp nodig heeft? Moet iemand bijvoorbeeld extra werk doen of wordt het iemand juist te veel? Vergader online, bijvoorbeeld via een platform als Microsoft Teams. Zo kan iedereen die wil bij de vergadering zijn en dingen delen waar hij of zij tegen aan loopt.

Wat heb je nodig?

Makkelijk of niet, thuis werken is vaak heel anders dan wanneer je dit op kantoor doet. Misschien veranderen je werkzaamheden niet, maar de omgeving verandert wel en dit zorgt ervoor dat je je moet aanpassen. Heb je een goede plek om te werken, dus een rustige en stille kamer met een bureau en comfortabele stoel? Een goede werkplek is haast het belangrijkste als je thuis wil werken. En is het internet thuis wel goed genoeg voor jouw werkzaamheden? Ga online jouw internet vergelijken en kijk of een ander abonnement misschien beter past bij jouw situatie. Wellicht is het zelfs verstandig om te kiezen voor een alles in een pakket, al is het alleen maar voor de komende paar maanden. Je wil tenslotte toch jouw werkzaamheden doorzetten en ervoor zorgen dat je werk niet ten koste gaat van deze onzekere tijd.

Leestip: De 22 'post-corona' content marketing trends van 2021 [VOLGENS 20 EXPERTS] 

Deze post delen?

e book online marketing checklist 2018

Meer inspiratie?

Wekelijks een e-mail notificatie ontvangen als onze nieuwste blog live staat?
Ja graag! →

0 reacties op “

No one has commented on this page yet.

Reageren niet meer mogelijk.