Update: 13 e-commercetrends voor 2020

Uit een willekeurige steekproef van meer dan zeven miljard shopping sessies in het vierde kwartaal van 2013 door Monetate blijkt dat online shoppers met smartphones zelden de transactie afronden. Gemiddeld converteert 1,01% van smartphonegebruikers tegen 3,11% van desktopgebruikers. Tablets zitten ertussen met 2,59%.

Conversieratio's mobiel en desktop

iPhone en iPad gebruikers zijn wel een stuk kooplustiger dan de gebruikers van Android, Kindle en Windows Phone.

Veel te winnen

De verklaring is ongetwijfeld dat een rijke shopervaring lastiger is te realiseren op een klein schermpje dan op een groot scherm. Maar daar komt zeker bij dat zo'n 90% van alle webshops nog helemaal niet is geoptimaliseerd voor smartphones. Daar valt dus nog heel veel te winnen. Test hier of jouw website geschikt is voor smartphones.

Responsive Web Design

Ook spelen smartphones, zoals uit eerder onderzoek van Google bleek, wel een grote rol bij het aankoopproces. Mensen doen veel onderzoek naar producten en diensten op hun smartphones. Daarom is het zo belangrijk om een consistente gebruikerservaring te creëren over alle apparaten. De beste aanpak daarvoor is Responsive Web Design. Lees in deze eerdere blogpost de vier strategieën die je kunt volgen om je webshop responsive te maken.

Deze post delen?

e book online marketing checklist 2018

Meer inspiratie?

Wekelijks een e-mail notificatie ontvangen als onze nieuwste blog live staat?
Ja graag! →

0 reacties op “

No one has commented on this page yet.

Reageren niet meer mogelijk.