Een sterk staaltje gebruik van Big Data: Facebook data wetenschapper Carlos Diuk heeft een mooie weergave gemaakt van het verloop van de Facebook interacties tussen twee mensen die een relatie beginnen. Dit ziet Facebook in de dagen voorafgaand en direct nadat je verliefd bent geworden:

facebook-verliefd-01.jpg

Tot aan het moment dat jij en je nieuwe partner de relatie bekendmaken op Facebook (de "0” in de X as), signaleert Facebook een toename van het aantal timeline posts die jij en je aanstaande plaatsen op elkaars walls.

"We zien een top van 1,67 posts per dag 12 dagen voor de relatie begint”, aldus Diuk. "En een laagste punt van 1,53 posts per dag 85 dagen na aanvang van de relatie. Naar het zich laat aanzien besluiten stelletjes zodra het eenmaal 'aan’ is om meer tijd samen door te brengen. Het online flirten maakt plaats voor fysieke interactie.”

Wat ook opvalt is dat naarmate de relatie duurt, het aantal online interacties weliswaar afneemt, maar dat de toon van de interacties steeds warmer wordt. Facebook let daarbij op hoe vaak je positieve woorden als 'love’, 'nice’, 'happy’, etc. gebruikt minus het aantal negatieve woorden als 'hate’, 'hurt’, 'bad’, etc. (Vooralsnog doet Facebook deze analyse alleen nog in het Engels.)

facebook-verliefd-02.jpg

Conclusie: voor een relatie officieel is, flirt het aanstaande paar intensief via Facebook. Daarna gebruiken ze de site minder vaak om met elkaar te communiceren, maar wat ze zeggen is vaak wel positiever.

Vind je het creepy, of juist cool dat Facebook kan zien of jij verliefd wordt? Deel je gedachten met ons hieronder in de reacties!

Ontvang je graag dit soort weetjes en andere nuttige informatie over de digitalisering van onze wereld in je mailbox, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Leestip: Wat is Facebook Live? En hoe zet ik het zakelijk in?

Deze post delen?

e book online marketing checklist 2018

Meer inspiratie?

Wekelijks een e-mail notificatie ontvangen als onze nieuwste blog live staat?
Ja graag! →

0 reacties op “

Er zijn nog geen reacties.

Reageren niet meer mogelijk.