Bijna de helft (49 procent) van de smartphone gebruikers zegt dat ze gemiddeld tenminste twee apparaten gebruiken voor hun online aankopen. Aldus een onderzoek van Local Corporation. Het aantal shoppers dat hun smartphone gebruikt in het aankoopproces is gestegen van 32 procent in 2012 naar 73 procent in 2013.

De belangrijkste inzichten:

  • Het percentage mobiele shoppers dat aangeeft dat internet geen enkele rol speelt in hun aankoopproces is gedaald tot 1 procent. Zo goed als iedereen gebruikt dus regelmatig het internet om aankopen te doen.
  • Het percentage shoppers dat meestal meer dan één apparaat gebruikt om een aankoop te doen steeg van 32 procent  in 2012 naar 49 procent in 2013.
  • De grootste verschuiving in gedrag is de beweging van het shoppen via één apparaat naar het shoppen via meerdere apparaten. Dit multi screen shopping gedrag steeg 15 procentpunten sinds 2012.
  • Zes procent van de respondenten gaf aan dat ze meestal zelfs drie apparaten gebruiken om een aankoop af te ronden.

multi screen shopping groeit hard

Onderzoek

Het onderzoek is gebaseerd op antwoorden van 1.005 shoppers die werden geinterviewd in augustus 2013. De respondenten waren smartphone eigenaren. Het aantal mannelijke en vrouwlijke respondenten was gelijk.

Responsive website

In het licht van deze ontwikkelingen is het aan te raden om je website zo snel mogelijk responsive op te zetten, zodat de gebruikerservaring consistent blijft op de verschillende apparaten. Online advertenties zullen in staat moeten zijn om gebruikers te volgen over meerdere apparaten en deze te bereiken middels re-targeting met advertenties die zijn geoptimaliseerd voor elke apparaat.

Mobile momentun: Spotlight on the Mobile Local Shopper (Slideshare)

Neem contact op als je meer over dit onderzoek wilt weten en/of als je interesse hebt naar de mogelijkheden om jouw website duurzaam en responsive op te zetten.

Deze post delen?

e book online marketing checklist 2018

Meer inspiratie?

Wekelijks een e-mail notificatie ontvangen als onze nieuwste blog live staat?
Ja graag! →

0 reacties op “

No one has commented on this page yet.

Reageren niet meer mogelijk.