Mediaweb | Wereldwijd meer smartphones dan featurephones verkocht in 2013

Wereldwijd zijn er vorig jaar 1,8 miljard mobieltjes verkocht. Daarvan was 54% een smartphone. Daarmee was 2013 het eerste jaar waarin er meer smartphones dan feature phones werden verkocht. Aldus Gartner.

In het 4e kwartaal van 2013 was dat percentage zelfs al gestegen naar 58%. Misschien moeten voortaan smarphones maar gewoon weer mobieltjes gaan noemen, nu ze toch in de meerderheid zijn.

De snelle afname van het marktaandeel van feature phones heeft twee belangrijke oorzaken:

  • De meest voor de hand liggende reden is dat steeds meer gebruikers van feature phones overstappen op een smartphone naar gelang de prijzen daarvan dalen en de dekking van 3G en 4G netwerken steeds dichter wordt.
  • Diegenen die bij hun feature phone blijven voelen steeds minder de noodzaak om te upgraden, aangezien bijna alle productinnovaties bij smartphones plaatsvindt. Daarnaast is er een enorme tweedehands markt voor feature phones in de opkomende economieën. Hierdoor neemt de behoefte aan nieuwe feature phones sterk af.

wereldwijde mobiele telefoonverkopen2

De verwachtingen zijn nu dat het marktaandeel van smartphones dit jaar zal stijgen naar 69%.

Heb jij de laatste tijd gekeken hoeveel van jouw bezoekers langskomen met een smartphone? En weet je zeker dat je website wel geschikt is voor deze sterk groeiende groep bezoekers?

Ben je niet zeker? Doe dan deze test en je weet het.

Blijf op de hoogte van de laatste digitale ontwikkelingen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Deze post delen?

e book online marketing checklist 2018

Meer inspiratie?

Wekelijks een e-mail notificatie ontvangen als onze nieuwste blog live staat?
Ja graag! →

0 reacties op “

Er zijn nog geen reacties.

Reageren niet meer mogelijk.