Light & Living

In opdracht van Lightmakers realiseerde Mediaweb een nieuwe internationale B2B e-commerce oplossing voor Light & Living, een groothandelsconcept voor decoratieve verlichting en woonaccessoires.

De uitdaging in deze opdracht lag onder meer in het ontwikkelen van een robuust B2B platform dat gekoppeld moest worden aan de API van het App4Sales platform van Optimizers. Via dit platform praat de applicatie met de Exact backoffice.

Responsive E-commerce Oplossing

Lightmakers had in eerste instantie behoefte aan een snelle, gebruiksvriendelijke online bestelomgeving voor haar klanten. Mediaweb realiseerde hiervoor een passende responsive e-commerce oplossing ontwikkeld in Silverstripe. Na oplevering van dit onderdeel zijn we verder gaan ontwikkelen om naast direct sales ook inspiratie onderdelen toe te voegen aan de webshop.

Één CMS voor site en shop

De afweging om website en webshop samen te voegen in één webapplicatie pakt goed uit. Doordat medewerkers van Lightmakers alles binnen één CMS kunnen beheren, is de tijd die nodig is om alles up-to-date te houden verkort. Bovendien is deze oplossing bijzonder gebruiksvriendelijk.

Custom oplossing

Binnen 3 maanden is de webshop uitgerold in 4 talen en 2 regio's. Namelijk Europa en de USA. De flexibiliteit van Silverstripe maakt dat wij eenvoudig kunnen inspringen op alle wensen van de klant. Onze keuze voor een custom e-commerce oplossing in Silverstripe i.p.v. bijvoorbeeld Magento werpt zichtbaar vruchten af.

Magento vs Silverstripe

magento vs silverstripe

In het verleden hebben wij ook de Magento webshop ontwikkeld voor Lightmakers en elke keer liepen we tegen de enorme omvang van Magento aan als het om custom aanpassingen ging. Kleine, voor de hand liggende wensen waren soms uren werk. Elke keer opnieuw moesten we Lightmakers teleurstellen met een hoge urenindicatie.

Onze visie op webdevelopment is dat wij geloven in de Duurzame Website. Magento sluit hier niet op aan, Silverstripe wel. Voor innovatieve bedrijven die actief zijn in een snel veranderende markt, zoals Lightmakers, is de keuze voor een eigen, op maat gemaakte webshop de ideale oplossing.

Snelheid

pagespeed light living

Voor een prettige gebruikerservaring hebben wij ook veel tijd gestoken in het optimaliseren van de snelheid. Zodoende biedt de webshop zelfs op een trage 3G verbinding nog een aangename ervaring bij het bestellen van producten.

Hosting

We hebben de hostingomgeving voorzien van HHVM / nginx opzet. Dankzij het gebruik van Elasticsearch laden de 3500 producten, met filters, binnen een seconden. Daarbij hebben we de webshop volledige geoptimaliseerd volgens de richtlijnen van Google. Dit resulteert in een score van 97 / 100 voor mobiel en 93 / 100 voor de dekstop met PageSpeed Insights van Google. Dit zonder concessies te doen aan de gebruikerservaring. Voor de USA webshop hebben wij een server in de USA ingericht.

Orderwaarde +50%

Het resultaat van de nieuwe responsive webshop? De gemiddelde orderwaarde is met 50% gestegen, bestellingen worden geplaatst op smartphones en de klanten ervaren de beleving van het assortiment zoals Lightmakers deze voor ogen heeft.

Toekomst

Een webshop is nooit klaar, zo ook deze niet! Samen met medewerkers van diverse afdelingen binnen Lightmakers zijn we wekelijks bezig om de gebruikerservaring van bestaande en nieuwe klanten te verbeteren. Gerelateerde producten, kap-adviezen, gecombineerde producten, betere zoekfilters, gerichte e-mailmarketing campagnes door Mailplus te koppelen aan de ordergeschiedenis, klanten en productaanbod, uitbreidingen van talen en regio's, digitale brochures en veel meer.

Drag & drop

Naast de webshop zijn wij op dit moment bezig voor Lightmakers om een webapplicatie te ontwikkelen waarmee Lightmakers op een visuele maar gebruiksvriendelijke manier de volgorde van hun volledige assortiment te beheren. Door het uiteenlopende karakter van alle producten en omdat het style advies niet af te vangen is een geautomatiseerd proces ontwikkelen wij op dit moment een product sequencer waarmee middels (multiple) drag & drop acties de volledige collectie op 1 webpagina op te bouwen is.

Mediaweb wil Lightmakers bedanken voor het vertrouwen die ze ons hebben gegeven bij aanvang van het traject. Wij zijn erg trots op het resultaat en hopen dat Lightmakers nog lang klant zal zijn van Mediaweb.

Meer weten over onze e-commerce oplossingen?
Maak een afspraak